Update roepnamenlijst

We hebben de roepnamenlijst weer bijgewerkt, er zijn enkele aanpassingen en aanvullingen gedaan.

Veel dank aan de mensen die ons informatie sturen!

3 gedachten over “Update roepnamenlijst

 1. Bram (v Tongeren)

  Hier nog zo’n oude knakker uit Haarlem (nu 72 jaar, Bram is de naam), rond 1976 was mijn 7 jaar jongere buurjongen (en vriend van mijn jongste broer) begonnen met een 3 meter zendertje (hij zat op een technische school), ik meen dat hij een philips 2n 3053 (?) tor of zo had met een flink koelblok erop, dat wilde ik ook wel en begon (en eindigde in 1979) als radio Hudson.
  (ontmoette toen mijn vrouw en was de hobby meteen over)

  Ik was toen buschauffeur, dus na de late dienst zat ik nog bij ouders thuis met een zeer gevoelige Philips reciever (de N720 of zo, met die groene tiptoetsen), andere naam uit Haarlem was Radio Solo, dat was een oudere vrijgezelle man die helaas al een tijdje is overleden (Chiel Marchand was zijn naam), bij hem thuis hadden we weleens een 3M meeting), ik kreeg van de buurjongen een schema, had rond 1960 al een transistor radio gemaakt, dus wist wel een beetje af van weerstanden (kleurcodes), condensators en transistors af, schemalezen kon ik dus wel en bouwde dus op een printplaatje van 5×5 cm, op een potlood de spoel winden (zoveel slagen moesten het zijn) en met een casettedeck speelde ik James Last muziek af als herkenningstune…als er een half watt vermogen uitkwam was het veel.

  Wel kocht ik nog een 7 elements FM antenne met H reflector die ik op een rotor zette die ik beneden kon bedienen en probeerde inderdaad met zo weinig vermogen zo ver mogelijk te bereiken….mijn verste punt vanuit Haarlem was Kampen tussen de ruis door (hele goede weersomstandigheden, want mistig)…leuke tijd gehad, jammer dat het voorbij is.

  Vooral het bouwen van het zendertje en voorversterker vond ik leuk werk (vooral als hij het ook nog deed, heb hem dan ook een paar keer verbeterd, omdat ik via de 3M een beter schema van iemand kreeg met een andere eindtor.
  Want we hadden toen nog geen kabel TV maar iedereen had antennes op dak, door mijn 2e harmonische signalen (of hoe noemde je dat?) kreeg de hele straat James Last te horen op zijn TV….buurman vroeg een keer of wij daar ook last van hadden…ik wist dus genoeg en liet mijn zender door iemand beter afstellen.
  Groetjes, Bram

  1. Bram

   Vergat ik nog, ik lees net de lijst van (wijlen?) EMT door van zijn contacten en zie daar mijn roepnaam Hudson en (wijlen) Solo staan, waar ik het over had…en ook die van YWW-4 (ook uit Haarlem).
   En was vergeten te vertellen dat ik altijd op een 60A autoaccu van 12V zat te zenden, die ik maar 1x in de zoveel tijd moest opladen EN…was altijd bromvrij.
   Ik probeerde weleens een gestabiliseerde voeding te gebruiken, maar je bleef altijd een lichte brom horen, dus pakte ik de 12V accu maar weer.
   Groetjes Bram

 2. Brand

  Onder welke kwam jij dan uit, Bram?
  En van waar in Haarlem?

  Ik zat in Haarlem Oost Slachhuisbuurt.
  Ik kwam uit onder:
  Radio Nachtegaal
  RNL
  EUROPHONE
  Gr
  Fred
  Nu PE1MCF

Geef een reactie