FT-817ND uitbreiden frequentiebereik

01-titel

 1. Koppel alles af van de transceiver (antenne, voedingskabel, microfoon, CAT-kabel etc).
 2. Koppel het eventueel in de transceiver aanwezige accu-pakket af en verwijder dit uit de transceiver. Verwijder ook de eventueel aanwezige batterijhouder.
 3. Verwijder de beide draag-riem beugels.
 4. Verwijder het onderdeksel van de transceiver (Verwijder het sluit-mechaniek van het batterij-deksel en let hierbij op dat de veertjes niet wegspringen).
 5. Verwijder het bovendeksel van de transceiver LET OP: De luidspreker is met een zeer korte kabel via een mini-connector op de print aangesloten. Maak deze connector voorzichtig los).
 6. Maak de witte bandkabel die naar het frontpaneel gaat los van de connector op de transceiver-print. Hiertoe kan het bruine gedeelte van de printconnector met een kleine schroevendraaier voorzichtig omhoog geklapt worden.
 7. Maak het frontpaneel voorzichtig los van de transceiver. Er zijn vier plastic lipjes (twee boven, twee onder) die in nokjes van de transceiverbehuizing geklemd zijn. Door met een kleine schroevendraaier deze lipjes iets op te tillen kan het frontpaneel verwijderd worden.
 8. Maak de witte bandkabel nu ook los van de mini-connector op de frontpaneel printplaat. Leg deze bandkabel voorzichtig op een veilige plaats.
 9. Leg het frontpaneel met de printplaat naar u toe op tafel, waarbij de main-dial draaiknop aan de linkerkant gehouden moet worden.
 10. Verwijder door middel van een soldeerbout met kleine punt en een rolletje de-soldeerlitze de soldeer-doorverbindingen van de eilandjes 1 t/m 6.
 11. Maak doorverbindingen op de eilandjes 7 t/m 9.
 12. Zet de transceiver weer in elkaar.
 13. Houdt de “Home” toets ingedrukt en schakel de transceiver in.
 14. Schakel de transceiver uit
 15. Houdt de “F” én de “V/M” toets tegelijk ingedrukt en schakel de transceiver in.
 16. Schakel de transceiver uit
 17. De frequentie-uitbreiding is nu gereed en kan getest worden.


Noot 1:

Er is weinig bekend over de exacte functie van de jumpers. Hieronder proberen wij de gegevens die we in de loop van de tijd verzamelen samen te brengen. De gegevens zijn veelal afkomstig van officiële Yaseu documenten.

Jumper Benaming Functie
JP4009 TS2
JP4008 TS1
JP4007 TS0
JP4006 EXP Expand range
JP4005 STX Standard TX
JP4004 SRX Standard RX
JP4003 USER3
JP4002 USER2
JP4001 USER1

Noot 2:

Er is een door Yaesu gepubliceerde ‘Region table’ waarin de jumpers JP4004 t/m JP4009 benoemd worden. Deze tabel is hieronder gepubliceerd. De door ons toegepaste configuratie staat er echter niet in. Wellicht vinden we ooit nog eens de complete tabel.

regiontable