Comet / Diamond antenne modificatie

Sinds jaar en dag zijn bij radioamateurs over de hele wereld de bekende “witte stokken” in gebruik. Deze multiband VHF- en UHF antennes zijn in verschillende configuraties te verkrijgen, waarbij de lengte afhankelijk is van de gewenste versterking.

Het bevestigingsboutje werkt zich na verloop van tijd los onder invloed van trillingen en bewegingen die ontstaan door de wind. Als het boutje losgedraaid is, staat de gehele antenne los in de buis en wordt nog slechts tegengehouden door de antennekabel in de connector.

comet_detail

Het loslopen van de bout is een proces wat maanden duurt, waarbij het aluminium van de mast montagepijp langzaam uitslijt tot een ovaal gat. Doordat de eloxeerlaag hierbij aangetast wordt zal het materiaal op die plaats gaan corroderen en wordt daardoor extra zwak.

De oplossing voor dit probleem is simpel maar doeltreffend.

Geef een reactie