Profielpagina Longplay

Gegevens

oude roepnaam band huidige roepnaam voornaam locatie vroeger locatie heden actief contact gelegd
 Longplay 3m geen Peter  Den Haag Den Haag nee 2014-05

Ingezonden

Peter schreef ons:

Ik ben in het bezit van diverse audio opnamen die ik zelf heb gemaakt tijdens mijn actieve periode op de 3-meterband in Den Haag. (Red.: te beluisteren in onze audioarchieven).

Dit materiaal is door mij indertijd op bandrecorder opgenomen (veelal tijdens QSO’s), later overgezet op Betamax audio en, toen het Betamax systeem zijn langste tijd had gehad, halverwege jaren ’90 op Mp3 gezet.
Na nog een tijdje officieel Veron luisteramateur te zijn geweest (de call moet ik opzoeken, deze moet ik nog ergens hebben), ben ik indertijd wel een cursus voor D-amateur begonnen, Deze heb ik echter door omstandigheden niet afgemaakt en ik heb toen een punt achter de 3-meter activiteiten gezet.

Wel bij Nova nog wat dingen gedaan. Nova bestaat overigens nog steeds onder de naam ‘Nova Classic Rock’
( http://www.novaclassicrock.nl/web/ ) op internet, via een vanuit Bali (!?) afkomstige stream.
De toenmalige initiatiefnemer, John van der Zwan (3-meternaam ‘Integraal’), heeft dit op deze wijze voort weten te zetten.

Ik ben in het bezit van meer fotomateriaal, met name uit de ‘Nova-periode’ (begin jaren ’80) en van bezoeken aan de ‘Ross Revenge’ en ‘Communicator’, QSO schriften en QSO/QSL kaarten. En van heel veel ‘verhalen’ uit die periode uiteraard…

Tevens enkele foto’s uit deze periode… Ik heb ook fotomateriaal van de muziekzender Nova uit Den Haag, waar ik begin jaren ’80 bij betrokken was, o.a. voor het bouwen van antennemasten 😉

Leuk om te vermelden is dat Rob Stenders nog actief is geweest voor dit station, alvorens hij naar Hilversum vertrok. Ik ben nog in het bezit van een C120 cassettebandje met 2 programma’s van hem.

Groet, Peter.