Profielpagina JPS

Gegevens

oude roepnaam band huidige roepnaam voornaam locatie vroeger locatie heden actief contact gelegd
 JPS 3m PA3CW Dick  Amstelveen Zoelen ja, HAM/500Kc/CW 2010-03

Ingezonden

Dick schreef ons:

st88…moest vandaag denken aan een aantal andere namen die ik nog niet in het register vond en waar ik destijds op 3 meter veel verbindingen mee maakte:

Ronald, roepnaam SPIDER uit Amstelveen
Romeo, roepnaam HAM uit Amstelveen
?, roepnaam Kontiki uit Amstelveen
?, roepnaam YW uit Amstelveen

Misschien komen er nog wel meer herinneringen uit de oude grijze massa…

De radio hobby van destijds heeft ervoor gezorgd dat ik een opleiding heb gevolgd als Radio Officier ter Koopvaardij en een aantal jaren als zodanig heb gewerkt ( 1980 – 1984). Er zijn jaren geweest dat ik niets met de radio hobby heb gedaan maar door het afschaffen van CW (morse telegrafie) als eis voor de zendamateurs ben ik de hobby weer actiever gaan beoefenen. Nu erg actief met experimenten rondom de 500 kHz en weer druk met de soldeerbout in de weer. Doet me denken uit de dagen van weleer. Heel erg leuk initiatief jullie site en er komen weer allerlei leuke herinneringen terug. Wat was het spannend bijvoorbeeld als we in Amstelveen Titan uit Sneek hoorden..En wie was die amateur ook al weer uit Haarlem voor het eerst met een stereo coder…
Zelfs de verschillende zenders en ontvangers komen na jaren weer op mijn netvlies. Een ST88 ontvanger van Sony was toch wel het Rx hoogtepunt.
Ik denk niet dat ik nog geluidsmateriaal uit die tijd heb. Helaas…

pa3cw

Dick aan de seinsleutel

Klik hier voor meer info over PA3CW.